Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-graffiti.nl Onafhankelijk advies over het verwijderen van graffiti!
Anti-graffiti.nl

Waarom graffiti?

Graffiti spuiten Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom vooral de jeugd er voor kiest om graffiti te spuiten. Vaak is het een schreeuw om aandacht of gewoon een manier om aandacht te krijgen voor het werk dat ze doen. Graffiti wordt doorgaans niet persoonsgericht aangebracht waardoor het niet hoeft te worden aanzien als een directe dreiging. Dit neemt uiteraard niet weg dat het vervelend is, zeker wanneer u bijvoorbeeld over een nieuwbouw beschikt of wanneer de graffiti wordt aangebracht op oppervlaktes waar het moeilijk van te verwijderen is. Gelukkig kan een gevelreinigingsbedrijf in dat geval de oplossing voor u betekenen.

Vorm van aandacht en expressie

Voor jongeren, vooral wanneer ze veelvuldig in het straatbeeld zijn terug te vinden, is graffiti een vorm van expressie. Door hun tekeningen op gevels en monumenten aan te brengen krijgen ze aandacht en dat werkt aanstekelijk. Waarom er dan precies voor wordt gekozen voor graffiti is op zich vrij voor de hand liggend. Het wordt door jongeren immers aangezien als een vorm van artistieke vrijheid en dat willen ze maar al te graag toepassen waar mogelijk. Vooral langs grote uitvalswegen en in het centrum van steden komen bekladdingen met graffiti dan ook vaak voor.

Spuitbussen zijn overal verkrijgbaar

Dat de schade die wordt veroorzaakt door middel van graffiti niet zomaar aan banden kan worden gelegd heeft veel te maken met het feit dat de spuitbussen vrij verkrijgbaar zijn. Dit zorgt er voor dat vandalen eigenlijk geen enkele moeite hebben om ze te bemachtigen. Daar komt bij dat veel mensen die graffiti spuiten zich niet bewust zijn van het feit dat ze er schade door aanbrengen aan de eigendom van anderen. Het spreekt voor zich dat dit het aantal gevallen met vandalisme alleen maar in de hand werkt, in het bijzonder in afgelegen gebieden, maar ook in bijvoorbeeld het centrum van grote steden waar veel hangjongeren in terug te vinden zijn.

Graffiti laten verwijderen?

Bent u het slachtoffer geworden van vandalisme met graffiti? Dat is natuurlijk bijzonder vervelend. Hoewel graffiti in eerste instantie een vorm van expressie is en door velen wordt aanzien als kunst is het zo dat dit steeds vaker wordt aangegrepen om gewoon schade aan te brengen aan gebouwen en monumenten. Wanneer u met dergelijke schade te maken krijgt is het echter mogelijk om deze te laten verwijderen. Door een beroep te doen op een gevelreiniger zorgt u er voor dat uw gevel er in korte tijd weer als nieuw uit komt te zien. Bent u op zoek naar een dergelijke partij die dit voor u kan verwezenlijken? Aarzel dan niet langer en kom er alles over te weten op pagina vrijblijvend advies.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van gevelwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers