Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-graffiti.nl Onafhankelijk advies over het verwijderen van graffiti!
Anti-graffiti.nl

Kosten graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen van muur Huiseigenaren die het slachtoffer zijn geworden van vandalisme door middel van graffiti zullen deze zo snel en efficiënt mogelijk willen verwijderen. U kunt er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan om zo kosten te besparen, maar u kunt er eveneens voor kiezen om een beroep te doen op een ervaren specialist.

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het verwijderen van graffiti wordt bepaald aan de hand van de omvang van het project, maar ook op basis van de ondergrond, de hardnekkigheid van de graffiti (de verfsoort) en ga zo maar door. Om een goede indruk te krijgen van de kosten wordt het aangeraden om vrijblijvend advies in te winnen bij gespecialiseerde bedrijven in uw regio.

Indicatieprijzen

Dit zijn de gemiddelde tarieven per m2 als u van plan bent om een gevelreinigingsbedrijf in te schakelen:

 • Zandstralen: €12 euro per m2
 • Chemische reiniging: €18 euro per m2
 • Reiniging onder hoge druk (heet): €8 euro per m2
 • Reiniging onder hoge druk (koud): €7 euro per m2

Het kan ook zijn dat het voegwerk (na het schoonmaken) kapot blijkt te zijn en dus (deels) vervangen moet worden. Door te kiezen voor één bedrijf die alle werkzaamheden in één keer kan doen kunt u een lagere totaalprijs afdwingen. Voegwerk vervangen kost ongeveer:

Type voegwerk Gemiddelde kostprijs
Platte voeg Ongeveer €10 euro per m2
Strakke voeg Ongeveer €14 euro per m2
Voegwerk zonder slijpwerk Ongeveer €34 euro per m2
Voegwerk met slijpwerk Ongeveer €48 euro per m2

Voor de exacte prijzen kunt u het beste vrijblijvend advies bij meerdere specialisten in uw regio opvragen.

Welke factoren bepalen de prijs precies?

De totale kosten zullen afhankelijk zijn van 1) de verfsoort, 2) de ondergrond, 3) de manier van schoonmaken en 4) of u eventueel een anti-graffiti coating wilt laten plaatsen of niet.

1) Verf

Er zijn verschillende soorten verf die graffiti-artiesten gebruiken zoals acryl, synthetisch, glitter, glow in the dark verf etc. Afhankelijk van wat er precies op uw gevel gespoten is moet een bepaalde schoonmaakstrategie gehanteerd worden. De bestanddelen van de verschillende soorten verf reageren namelijk anders op schoonmaakmiddelen en de techniek voor het verwijderen. Gevelreinigingsbedrijven weten hier dankzij hun jarenlange ervaring alles over en weten precies hoe een bepaald type verf los komt van een bepaald ondergrond.

2) Ondergrond

Waar is uw gevel van gemaakt? Heeft u een bakstenen gevel of een die deels voorzien is van kunststof gevelplaten (bijv. Keralit)? Ook de ondergrond bepaalt hoe graffiti verwijderd moet worden.

Gevelreiniging

3) Manier van schoonmaken

Over het algemeen zijn er 3 gangbare manieren. Er bestaan ook andere technieken zoals laseren, maar is dat meer bedoeld voor zeer gevoelige gevels van monumentale panden bijvoorbeeld.

 • Zandstralen: een schoonmaakmiddel wordt onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Over het algemeen is dit de gangbare techniek om graffiti van bakstenen muren te verwijderen. Echter kan het zijn dat u een monumentale pand heeft bijv. en kan in dit geval deze en andere technieken schade toebrengen aan uw gevel.
 • Chemische reiniging: tegenwoordig wordt er vaak biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel gebruikt om een chemische reactie aan het oppervlak tot stand te brengen. Het middel zorgt er voor dat vuil en de verf gaat oplossen en dus loskomt van de onderlaag. Het middel kan aangebracht worden met een borstel. Na het inwerken wordt alles schoongespoten onder hoge druk.
 • Reiniging onder hoge druk (heet): bij deze techniek wordt water tot 150 graden verhit en onder hoge druk tegen de gevel gespoten.
 • Reiniging onder hoge druk (koud): bij deze techniek moet u denken aan een hobbyist die met zijn gele Karcher machine de muren onder handen neemt. Het gaat hier om koud water dat tegen de gevel wordt gespoten (onder hoge druk).

4) Anti-graffiti coating

Met een anti-graffiti coating kunt u uw muur beschermen tegen vervolgvandalisme. Als iemand in de toekomst weer graffiti op uw muur spuit is deze veel makkelijker te verwijderen dan wanneer de muur niet behandeld zou zijn. Dit scheelt u op de lange termijn dus in de kosten en is aan te raden als u in een buurt woont waar de kans op graffiti vandalisme hoger ligt dan normaal. Deze coating kan al vanaf €9,50 euro per m2 aangebracht worden.

Wilt u weten wat uw opdracht u in totaal gaat kosten? Vraag gratis gevelreiniging offertes op.

Kosten beperken

Om de kostprijs van het verwijderen van graffiti tot een minimum te beperken kunt u er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld perslucht in combinatie met bakpoeder of van een gesloten onderdruk straalsysteem (zandstralen) kan graffiti eenvoudig worden verwijderd.

Het in eerste instantie voorzien van de muren met een anti-graffiti coating zorgt er voor dat spuitbusverf niet goed aan de gevel kan hechten. Hierdoor wordt het heel makkelijk om graffiti te verwijderen (zeker aan te raden als u in een buurt woont waar veel tekeningen op muren worden gemaakt).

Soms is het mogelijk om de kosten te verhalen bij uw gemeente. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. Vooral in gevallen waar discriminerende of haatdragende boodschappen duidelijk te zien zijn zal de gemeente vaak de kosten voor het verwijderen vergoeden of zelf een bedrijf sturen.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van gevelwerkers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende gevelwerkers