Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-graffiti.nl Onafhankelijk advies over het verwijderen van graffiti!
Anti-graffiti.nl

Graffiti soorten

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten graffiti in het straatbeeld verschenen. Wij zetten ze graag even voor u op een rij.

De Tag:

De tag voorbeeld graffiti De eerste soort graffiti die we bespreken is de zogenaamde tag. Dit is doorgaans niet meer of minder dan een gekleurde naam, een korte tekst of een kleine afbeelding.

Op de foto rechts een voorbeeld van een tag met de teksten: ‘Take It Easy’.

Throw up:

De throw up wordt aanzien als de eenvoudigste vorm van een graffiti-tekening. Een dergelijke tekening bestaat doorgaans uit amper 2 of 3 kleuren en vond haar oorsprong in de tijd dat graffiti verboden was. Artiesten moesten steeds sneller spuiten omdat ze niet gepakt moeten worden.

Piece:

Een piece is één van de grootste vormen van graffiti. Deze kan zomaar een groot stuk van een muur of zelfs een complete muur inpalmen. Kenmerkend voor dergelijke realisaties is dat het doorgaans uit een ruim aanbod aan kleuren bestaat en er behoorlijk indrukwekkend uitziet. Hierna een voorbeeld van een piece:

Een piece graffiti

De stamp:

De stamp is een vorm van graffiti die sterke gelijkenissen vertoont met de throw up, alleen beschikt het over een modernere uitstraling. Door middel van schaduwen en lijnen in de tekening vertoont het vaak een driedimensionaal karakter. Een voorbeeld van een stamp:

Een stamp graffiti voorbeeld

Wholecare:

Dit is de eerste vorm van illegale graffiti. Dergelijke graffiti wordt aangebracht op voertuigen zoals een tram, bus of trein, maar ook de metro is vaak een doelwit.

Fresh:

Fresh graffiti voorbeeld Veel artiesten die reeds de nodige ervaring hebben met graffiti kiezen er voor om naar aanleiding van een belangrijke gebeurtenis een zogenaamde fresh te maken. Deze tekening is steeds waarheidsgetrouw en bijgevolg gebaseerd op een echte gebeurtenis. De tekeningen bestaan doorgaans uit een combinatie van mensen en voorwerpen of omgevingen. Op de foto rechts ziet u een voorbeeld van een fresh.

Toy:

Een toy is de benaming voor slecht gespoten werken. Het is de benaming voor slechte graffiti die over mooie werken werd aangebracht, maar het is eveneens de naam voor het spuiten van lelijke tekeningen op plaatsen waar mooie graffiti kon worden aangebracht.

Getting up:

Graffiti ’s nachts spuiten wordt vaak gedaan op illegale plaatsen. Het betreft soms een mooi werk, maar vaak gaat het om een daad van vandalisme.

Crossing out:

Wanneer er ruzie ontstaat tussen verschillende graffiti-kunstenaars dan kan er sprake zijn van een crossing out. In dit geval gaat men graffiti spuiten over elkaars bestaande werken, vaak met alle gevolgen van dien. Hier ziet u hoe een cross-out eruit ziet:

Cross-out voorbeeld graffiti

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van gevelwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers