Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-graffiti.nl Onafhankelijk advies over het verwijderen van graffiti!
Anti-graffiti.nl

Milieuvriendelijke graffiti

Milieuvriendelijke graffiti komt tegenwoordig in verschillende vormen voor. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de zogenaamde ‘reverse graffiti’. Bij deze vorm van graffiti ontstaan patronen op een muur door deze slechts selectief op bepaalde plaatsen schoon te maken. Een voorbeeld:

Reverse graffiti

Door https://www.flickr.com/people/frankenhut/https://www.flickr.com/photos/frankenhut/2760825855/, CC BY 2.0, link

Deze methode werd lange tijd uitsluitend gebruikt door amateurs, maar tegenwoordig maken zelfs professionele reclamebureaus er gebruik van. Een voorbeeld van reverse graffiti is bijvoorbeeld het met de vingertoppen schoonmaken van een raam. Op deze manier kunnen tekeningen gemaakt worden zonder dat er schadelijk stoffen worden gebruikt. Opvallend is wel dat er ook bij deze vorm van graffiti een vergunning dient te worden aangevraagd!

Mos en clean graffiti

Mos en clean graffiti zijn de meest voorkomende vormen van milieuvriendelijke graffiti. In het eerste geval wordt er gewoon gebruik gemaakt van een mengsel van mos en is het afwachten geblazen tot deze verder uitzet. Op deze manier kunnen hele bijzondere werken worden verwezenlijkt die vaak een parel zijn voor het oog. Daarnaast is mos graffiti zowel geschikt voor grote als voor kleine projecten waardoor iedere kunstenaar er gebruik van kan maken. Op de foto hieronder is te zien hoe mos graffiti wordt aangebracht door een basisschoolklas.

Mos graffiti aanbrengen

Door foam van Elgaland Vargaland – moss graffiti, CC BY-SA 2.0, link

De zogenaamde ‘clean graffiti’ is simpelweg een andere benaming voor ‘reverse graffiti’ (zie eerste foto in dit artikel). Bij deze vorm van graffiti wordt er dus gebruik gemaakt van hogedrukreiniger in combinatie met een eerder aangemaakt logo. Typerend voor milieuvriendelijke graffiti is niet alleen dat ze geen schade toebrengen aan het milieu, daarnaast zijn ze ook nog eens zeer eenvoudig te verwijderen!

Verwijderen van milieuvriendelijke graffiti

Iedereen kent het wel, er is graffiti aangebracht op uw gevel en u krijgt deze maar niet verwijderd. Bijgevolg dient u een beroep te doen op een gevelreiniger met alle kosten van dien. Het hoeft echter niet altijd zo te gaan. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke graffiti is dit namelijk allemaal niet nodig. Deze speciale vorm van graffiti kan immers gewoon verwijderd worden met behulp van een borstel en een emmer in combinatie met azijn of soja. De aangebrachte graffiti wordt hierdoor snel en efficiënt verwijderd zonder het risico te lopen de ondergrond te beschadigen. Reverse graffiti kan verwijderd worden door het hele gebied opnieuw schoon te spuiten met een hogedrukreiniger.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van gevelwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers