Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-graffiti.nl Onafhankelijk advies over het verwijderen van graffiti!
Anti-graffiti.nl

Muren reinigen en impregneren

Witte aanslag kalkvlekken buitenmuur Wellicht herkent u het wel: lelijke witte vlekken op buitenmuren van woningen. Vaak gaat het om zoutuitbloei, maar soms ook om kalkaanslag. Over het algemeen zijn zoutvlekken op de muren eenvoudiger te verwijderen dan kalkvlekken. Op de foto rechts zijn deze witte vlekken goed te zien (rechts naast de voordeur en ter hoogte van de gesloten ramen op de eerste verdieping).

Wat te doen tegen witte aanslag?

Zoutvlekken zijn redelijk goed in water op te lossen. U kunt de witte aanslag weg krijgen met water en wat schrobben. Mocht dat niet helpen dan gaat het waarschijnlijk om kalkaanslag en niet om zoutuitbloei. Er zijn dan sterkere maatregelen nodig, zoals zandstralen of chemische reiniging. Een andere mogelijkheid is nog het in zuur oplossen van de kalk. U moet dan echter wel oppassen dat het zuur geen lelijke vlekken achterlaat.

Wat kosten de behandelmethodes?

Wanneer verwijdering middels water afdoende is, bent u goedkoop uit; water kost immers slechts €0,001 euro per liter. Als dat niet voldoende blijkt te zijn, is er nog de mogelijkheid tot zandstralen of chemische reiniging, de kosten daarvoor bedragen circa €15 euro per m2.

De kosten voor de methode om middels zuur de vlekken te verwijderen verschillen erg per situatie, de werkelijke kosten zullen dan voor u anders zijn dan bijvoorbeeld de buurman 4 huizen verder op.

Ook voor vochtbestrijding is het mogelijk om een gevelreiniger in te huren. Zie: muren impregneren.

Voordelen hulp inschakelen

Een gevelreiniger inhuren zal u voordelen opleveren. Een gevelreiniger kan namelijk snel en effectief uw gevel weer schoon krijgen en kan bekijken of er eventuele problemen met uw voorgevel zijn. Maar zijn er meer voordelen.

De waarde van uw huis

Als u de gevel van uw huis goed onderhoud dan is het mogelijk om de waarde van uw huis te behouden. Een mooi huis verkoopt nu eenmaal een stuk beter in alle markten. Op de foto aan het begin van dit artikel is dat duidelijk te zien. Ondanks dat witte aanslag geen negatieve gevolgen voor de structurele integriteit van uw woning heeft bepaald het echter wel het aanzicht. Want wat voor huis koopt u liever? Een met witte aanslag op de voorgevel (zoals op de foto) of een die goed onderhouden en schoongehouden is? Het antwoord is duidelijk. En het mooie hierbij is dat het niet eens veel geld hoeft te kosten om het witte uitslag te laten verwijderen. U bent hier waarschijnlijk ongeveer €400 euro voor kwijt (als deze gevel 4,5 meter breed en 6 meter hoog is; 4,5 x 6 x 15 = 405). Daarbij is het ook belangrijk om te vermelden dat witte aanslag niet snel terugkomt en u dit niet elk jaar hoeft te doen.

Droge muren

Als uw woning droge muren heeft dan betekent dit ook dat ze een hogere isolerende functie hebben (het liefst brengt u een speciale coating aan om doorslaand vocht tegen te gaan). Een drogere woning zorgt er voor dat uw stookkosten lager zijn dan wanneer de muren vocht doorlaten, vooral woningen van voor 1980 hebben dit probleem omdat de bouwnormen destijds een stuk minder streng waren. Ook kunt u een vochtbestrijder inhuren om vochtige muren tegen te gaan.

Gevel schoonmaken? Gratis advies inwinnen!

Door een beroep te doen op een gevelreinigingsbedrijf zorgt u er voor dat uw gevel er in korte tijd weer als nieuw uit komt te zien. Bent u op zoek naar een dergelijke partij die dit voor u kan verwezenlijken? Aarzel dan niet langer en kom er alles over te weten op pagina vrijblijvend advies.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van gevelwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers